Premiera unui spectacol de un dramaturg englez va avea loc la Teatrul Național „Eugene Ionesco”

  • 25 Noiembrie 2022 08:27
Premiera unui spectacol de un dramaturg englez va avea loc la Teatrul Național „Eugene Ionesco”

La Teatrul Național „Eugene Ionesco” va avea loc vineri, 25 noiembrie, la ora 18.30, premiera spectacolului ”Funia” după dramaturgul englez Patrick Hamilton, regia și adaptarea scenică – Sergiu Chiriac, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, „Funia” este o adaptare după piesa omonimă (”Funia”/”ROPE”) a autorului englez Patrick Hamilton. Tot în baza acestui text a fost făcut renumitul film „ROPE” în regia lui Alfred Hitchcock. Acțiunea piesei se desfășoară într-un apartament de lux din New York. Doi tineri îl omoară pe prietenul și colegul lor de facultate, David Kentley. De ce? Pentru senzație. Brandan și Phillip decid să ascundă cadavrul într-o ladă și organizează o petrecere chiar în apartamentul în care s-a petrecut crima. Această ladă va servi drept masă pentru sărbătoare. Printre invitați este tatăl lui David, mătușa lui, logodnica lui, colegul lor de facultate, Keneth și cireașa de pe tort este profesorul lor de filosofie, Rupert Cadell. El este cel care ... Pentru a afla ce se va întâmpla în continuare, organizatorii vă invită la spectacol.

Una din problemele de bază în acest text este dezmățul, egoismul, lipsa de responsabilitate, de empatie a generației tinere, modul sălbatic prin care își apără drepturile, călcând pe drepturile și capetele altor oameni. „Funia” este un spectacol actual, modern, cu actori tineri, despre tineri și pentru tineri.

În aceeași zi, la ora 18.00, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va prezenta spectacolul ”Joisărbătoare” de Katalin Thuroczy, regie și scenografie de Slava Sambriș (traducere - Anamaria Pop), iar la 18.30, Teatrul Național ”Satiricus I. L. Caragiale” – spectacolul ”Fără pijamale” după Mawby Green și Ed Feilbert, regia Alexandru Grecu și Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A. P. Cehov” – spectacolul ”Divele, sau în teatru doar fete” de Ken Ludwig, în regia lui Dumitru Koev.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău