Premiera unui spectacol de Iosif Shats va avea loc la Teatrul „Alexei Mateevici”

  • 17 Noiembrie 2022 12:35
Premiera unui spectacol de Iosif Shats va avea loc la Teatrul „Alexei Mateevici”

Teatrul ”Alexei Mateevici” și Asociația pentru cultură și arte ”Arbor” (România) vor prezenta sâmbătă și duminică, 19-20 noiembrie, la ora 18.00, premiera spectacolului „Menajeria de sticlă” după Tennessee Williams, în regia cunoscutului regizor de teatru rus Iosif Shats, Artist al Poporului, informează MOLDPRES.

Potrivit regizorului, spectacolul este un produs cultural care demonstrează încă o dată că munca și creativitatea în comun deschide noi perspective și poate reuni oameni talentați, sinceri și devotați ideii de teatru. ”Este o poveste spusă cu sensibilitate, în care emoțiile ies la iveală, iar spectatorul le urmărește făcând echilibristică printre tensiuni, regrete și speranță”, a precizat Iosif Shats.

Din distribuție fac parte cele mai tinere nume ale trupei Teatrului ”Alexei Mateevici”, actorii Cătălina Budu, Victor Untilă, Mihaela Chiu și Ilie Nadelcu. Pentru rolul virtual al tatălui, prezent în spectacol prin intermediul unei instalații video, a fost invitat de la București cunoscutul actor Richard Bovnoczki.

În „Menajeria de sticlă” își face debutul în scenografie artista plastică Irina Greciuhina. Vizualul scenic, creat de aceasta, exprimă cu acuratețe substratul psihologic descris în piesă și urmărește cu atenție direcția regizorală gândită de Iosif Shats. Costumele actorilor sunt realizate de proaspăta absolventă a Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, Alina Perju.

Montată prima dată la Chicago în 1944, „Menajeria de sticlă” s-a impus drept unul dintre cele mai jucate titluri ale dramaturgului american Tennessee Williams.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău