Premiera unui spectacol de A.P. Cehov va avea loc la Teatrul Național „Eugene Ionesco”

  • 27 Februarie 19:22
Premiera unui spectacol de A.P. Cehov va avea loc la Teatrul Național „Eugene Ionesco”

La Teatrul Național „Eugene Ionesco” va avea loc joi, 29 februarie, la ora 18.30, premiera spectacolului „Pescărușul” a A.P. Cehov” în regia lui Nikita Betehtin, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, după mai bine de 30 de ani, „Pescărușul” de A. P. Cehov revine în scena Teatrului Național „Eugène Ionesco”. De data aceasta, în versiunea regizorală a lui Nikita Betehtin. Valorificând resorturile teatralității, a scenei puse în scenă, împlântate în structura comediei cehoviene, regizorul scoate la iveală tabloul unei realități golite de iluzii romantice, de falsitatea măștilor sau de pretențiile deșarte ale creației artistice neinspirate.

„Pescărușul” readuce în fața spectatorilor nu doar pasiunea umană de a-și trăi viața, ci și de a lua viața așa cum este ea – cu lupta, uneori crâncenă și dură, pentru fericire și dragoste, pentru atenția și admirația celorlalți. Cu tot dinadinsul, personajele piesei încearcă să-și valorifice șansele, pe care le percep ca pe un ultim dar al destinului. Senzația limitării orizontului de așteptare și a speranței în ziua de mâine, apropie condiția personajelor cehoviene de cea a omului zilelor noastre.

În aceeași zi, la 18.00, Teatrul Național „Mihai Eminescu” își așteaptă publicul la, spectacolul „Frunze de dor” de Ion Druță, în regia lui Alexandru Cozub. Omul singur în calea războiului, lumea satului într-un univers în perpetuă transformare, iubirea și valorile casei, copilăria cu (ne)fericirile ei – toate reprezintă un caleidoscop de emoții și stări scenice la care spectatorul va lua parte.

Tot joi, la 18.00, Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” va prezenta spectacolul „Spărgătorul de nuci”, balet clasic în două acte de Piotr I. Ceaikovski. La 19.00, la Teatrul „Geneza Art”va avea loc  spectacolul „Parfumierul”, după romanul lui Patrick Süskind „Parfumul, regie - Daniela Burlaca, iar la Teatrul Fără Nume – spectacolul „Matca” de Marin Sorescu în regia Marianei Cămărășan.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:54 %
Vint:0,51 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău