Premiera unui spectacol bazat pe textele dramaturgilor ucraineni va avea loc la Teatrul ”Alexei Mateevici”

  • 15 Iunie 2022 20:10
Premiera unui spectacol bazat pe textele dramaturgilor ucraineni va avea loc la Teatrul ”Alexei Mateevici”

La Teatrul ”Alexei Mateevici” va avea loc pe 17, 18 și 19 iunie, la ora 18.00, premiera spectacolului ”Să le spunem pe nume”, bazat pe textele dramaturgilor ucraineni Liudmila Timoșenko, Natalia Blok, Oksana Savcenko, Irina Gareț, Tetiana Kițenko și Andrii Bondarenko, în regia Luminiței Țâcu, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Luminița Țâcu a menționat că spectacolul este un act de solidaritate cu poporul ucrainean și cu artiștii din Ucraina. ”Acest spectacol este cuvântul nostru ferm împotriva războiului, este vocea prin care transmitem gândurile și durerea cu care empatizăm și pe care le împărtășim. Acest act de solidaritate face parte din campania Artiști Români pentru Artiști Ucraineni, inițiată de Uniunea Teatrală din România”, a precizat Luminița Țâcu.

Potrivit sursei citate, spectacolul este bazat pe textele: „Tara mea” de Liudmila Timoșenko, „Copiii noștri” de Natalia Blok, „Vreau acasă” de Oksana Savcenko „Plantăm un măr” de Irina Gareț, „Să le spunem pe nume” de Tetiana Kițenko și „Sindromul supraviețuitorului” de Andrii Bondarenko. Din distribuție fac parte: Elena Frunze-Hatman, Nina Lefter, Olesea Sveclă, Ludmila Botnaru, Mihaela Chiu și Victor Untilă.

Vineri, 17 iunie, la ora 18.00, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va prezenta spectacolul ”Pomul vieții” de Dumitru Matcovschi, în regia lui Alexandru Cozub, iar la 18.30, Teatrul ”Luceafărul” – spectacolul „Așteptându-l pe Godot” de Samuel Beckett, în regia lui Slava Sambriș și Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A.P. Cehov” –  spectacolul ”Femei fără limite” de Iurii Poleakov, în regia lui Dumitru Koev.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:0,51 m/s
Fri
20
Sat
22
Sun
23
Mon
17
Tue
17
Arhivă Radio Chișinău