Premieră TVR 1: Războiul lui Stalin cu URSS-ul

  • 31 Ianuarie 2015 12:45
Premieră TVR 1: Războiul lui Stalin cu URSS-ul

Cele mai cumplite excese ale lui Stalin, dezvăluite într-o serie documentară ce poate fi urmărită din 2 februarie, de luni până miercuri, la 17.35, la TVR 1 și TVR+

Din 2 februarie, TVR 1 difuzează, în premieră, Războiul lui Stalin cu URSS-ul: 1924-1953 (RUSSIA'S WAR, Marea Britanie - Rusia, 1995), o serie documentară de 10 episoade, în regia lui Viktor Lisakovitch, Ilia Gootman și Igor Gelein, avându-l pe actorul britanic Nigel Hawthorne în rol de povestitor. Seria prezintă cele mai cumplite excese ale lui Stalin, dovedite prin imagini de arhivă, interviuri și documente și poate fi urmărită de luni până miercuri, de la 17.35, la TVR 1 și online, pe TVR+.

Războiul lui Stalin cu URSS-ul este una dintre cele mai realiste fresce ale chinurilor îndurate de locuitorii URSS și de cei din Europa răsăriteană în anii în care Iosif Visarionovici Stalin a condus Uniunea Sovietică, din 1924 - după moartea lui Vladimir Ilici Lenin - și până în 1953.

Fiecare episod prezintă o etapă din acea perioadă: preluarea puterii și impunerea de reforme draconice; alianța secretă cu Hitler pentru împărțirea Poloniei; 22 iunie 1941 - Hitler invadează URSS; asediul Leningradului; cum au întâmpinat Ucraina și Bielorusia trupele naziste - drept eliberatori de sub opresiunea stalinistă; războiul Stalingradului;

Bătălia de la Kursk; eliberarea Țărilor Baltice; Armata roșie în Germania răsăriteană - atrocitățile asupra civililor; anii de groază și tiranie din URSS de după finalul celui de-al II-lea Război Mondial, până la moartea lui Stalin. Fiecare episod este prefațat cu o scurtă prezentare făcută de fostul secretar de stat american Henry A. Kissinger.

Seria documentară Războiul lui Stalin cu URSS-ul: 1924-1953 poate fi urmărită și online, pe TVR+, disponibil și pe tabletă sau mobil. Aici puteți descărca aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:5,14 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău