Premiera spectacolului „Citind pentru Auschwitz”, la Teatrul „Geneza Art” din Chișinău

  • 26 Martie 19:06
Premiera spectacolului „Citind pentru Auschwitz”, la Teatrul „Geneza Art” din Chișinău

La Teatrul ”Geneza Art” va avea loc miercuri, 27 martie, la ora 19.00, spectacolul ”Citind pentru Auschwitz”, după romanul lui Bernard Schlink ,în regia Danielei Burlaca, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, este un spectacol în care publicul va regăsi maturitatea inocentă pentru că e limpede, de fapt, că iubirea nu se teoretizează: ea se trăiește și-atât!. „Este vorba de un roman fascinant de un erotism fremătător, aflat sub semnul iubirii și al misterului, al ororii și compasiunii și având drept fundal peisajul bântuit al Germaniei postbelice”. Într-un stil de o transparență clasică și folosind tehnica povestirii liniare, romanul lui Bernard Schlink relatează povestea tristă a unei iubiri stranii, întunecată de trecutul politic al Germaniei naziste.

În aceeași zi, la ora 18.00, Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași va oferi publicului chișinăuian spectacolul „Oameni singuratici”, adaptare după Gerhart Hauptmann, traducerea Paul B. Marian, regia Florin Caracala. Piesa „Oameni singuratici”, cu tema mereu actuală a bărbatului situat între două femei, are o bază reală și i-a adus autorului notorietatea în 1891, fiind reprezentată la Residenztheater Berlin, apoi la Deutsches Theatre Berlin și Burgtheater din Viena.

În regia lui Florin Caracala, cu Marian Stavarachi, Mălina Lazăr, Tatiana Ionesi, Daniel Busuioc, Răzvan Conțu, Andreea Boboc, Marian Alexandru Chiculiță – în distribuție,  spectacolul „Oameni singuratici” propune o reflecție pe marginea unei drame familiale, a rutinei domestice, amăgitoare și sterilă, a diferențelor intelectuale, a neînțelegerii și înstrăinării reciproce.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0,51 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Fri
11
Arhivă Radio Chișinău