Premiera spectacolului ”Apostolii” de Liviu Rebreanu va avea loc la Teatrul Național ”Satiricus I.L. Caragiale

  • 17 Decembrie 2023 10:25
Premiera spectacolului ”Apostolii” de Liviu Rebreanu va avea loc la Teatrul Național ”Satiricus I.L. Caragiale

La Teatrul Național ”Satiricus I.L. Caragiale” va avea loc astăzi, la ora 18.30, premiera spectacolului ”Apostolii” de Liviu Rebreanu, în adaptarea scenică a regizorului Dan Tudor din București, România, relatează MOLDPRES.

Potrivit regizorului, în piesa „Apostolii” se insinuează războiul dintre om și om, dar nu pe față, pe ascuns. Multe sunt pieile oilor și „pretutindeni nenumărați lupi ascunși, mii și mii de măști!” Falșii „apostoli” – tratați în cheie parodică de autor, dar mai ales în varianta noastră scenică, susțin interese meschine, se recunosc între ei (indiferent cărei provincii sau categorii sociale aparțin) și pretinzând că dețin adevăruri capitale, formează „haite” de indivizi care reușesc mereu să se mențină la putere, acționând fără scrupule. Toate relațiile, chiar și cele sentimentale, sunt puse în slujba aceluiași scop. Adversarii devin prieteni la schimbarea guvernelor și sunt primiți în partidul aflat la putere, amantele trec cu ușurință de la un partid la altul, sceptic fără speranță, ridicol și cu toate astea foarte comic. Trist, comic, dar adevărat.

De asemenea, astăzi, la ora 14.00, Teatrul Național ”Eugene Ionesco” va oferi publicului spectacolul ”Poveste de Crăciun” după un text de Charles Dickens, regia și adaptarea scenică – Sergiu Chiriac, la 18.00, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” - spectacolul „Dosarele Siberiei”, de regizorul Petru Hadârcă, și Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A. P. Cehov” – spectacolul ”Divele, sau în teatru doar fete” de Ken Ludwig, în regia lui Dumitru Koev.

Tot duminică, la ora 18.00, Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu” va găzdui spectacolul cu genericul ”Mirosul Crăciunului” al TVA (Trupa cu Valoare Adăugată) din România. Invitați speciali -  Drigore Leșe și Ducu Bertzi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:5,14 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău