Premieră negativă istorică pentru tenisul american în 140 de ani de existență a US Openului

  • 07 Septembrie 2021 12:16
Premieră negativă istorică pentru tenisul american în 140 de ani de existență a US Openului

Novak Djokovic și-a respectat statul de favorit al turneului și a trecut în optimile US Open de americanul Jenson Brooksby. Înfrângerea favoritului publicului a lăsat SUA fără reprezentant în sferturi la Flushing Meadows în ambele probe de simplu după 140 de ani, transmmite hotnews.ro.

Jucătorii americani au câștigat 85 de titluri la masculin și 92 la feminin în istoria turneului defășurat pentru prima oară în 1881, potrivit sursei citate

La ediția actuală, Novak Djokovic l-a eliminat pe ultimul reprezentant al SUA pe tabloul principal la US Open, Jenson Brooksby. Sârbul a trecut, 1-6, 6-3, 6-2, 6-2, de americanul Brooksby, lăsând SUA pentru prima oară în istoria de 140 de ani a turneului fără reprezentanți în sferturi, atât la simplu feminin cât și la masculin, conform Reuters.

La feminin, senzația Emma Răducanu a eliminat-o pe ultima reprezentantă americană pe tabloul feminin, Shelby Rogers, cu 6-2, 6-1. Rogers a produs surpriza în turul trei, când a eliminat-o pe Ashleigh Barty.

Reilly Opelka, jucător de tenis american învins de Lloyd Harris luni, a declarat după partidă că nu crede că urmează în viitorul apropiat o eră de dominare americană în tenisul mondial.

Andy Roddick a câștigat ultimul Grand Slam la masculin pentru americani, triumfând la US Open, în 2003.

Sofia Kenin a câștigat pentru ultima oară un Grand Slam la feminin pentru SUA, Australian Open, în 2020.
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău