Premieră la Moscova | Un fost ministru din mandatul lui Putin este judecat pentru corupție

  • 08 August 2017 10:41
Premieră la Moscova | Un fost ministru din mandatul lui Putin este judecat pentru corupție

La Moscova a început procesul fostului ministru al dezvoltării economice din Rusia, Alexei Uliukaev. Este primul caz in care este judecat un ministru al guvernului rus din istoria mandatului lui Vladimir Putin, scrie paginaderusia.ro

Pe 8 august au loc audierile preliminare, procesul desfasurandu-se în spatele ușilor închise, fără mass-media, anunta RIA Novosti.

Uliukaiev este acuzat de luare de mită la scară largă. Pedeapsa maximă pe care o risca este de până la 15 ani de închisoare.

Fostul ministru a pledat nevinovat in prima ședinta a instantei. „Nu, desigur,“ – a raspuns acesta la intrebarea daca se considera vinovat.

Potrivit anchetatorilor, Uliukaiev a primit 2 milioane de $ pentru a elibera un aviz favorabil pentru tranzacția în urma careia „Rosneft“ a preluat controlul companiei „Bashneft“.

Ministrul a fost arestat la 15 noiembrie 2016 în biroul sefului „Rosneft“, unde se sustine că au fost transmisi banii.

Avocații lui Uliukaiev sustin că ministrul nu stia ce conțin valizele care au fost aduse in birou. Potrivit Reuters, la întâlnirea de la sediul „Rosneft“ a fost prezent personal șeful companiei, Igor Secin, un vechi prieten al presedintelui Putin.

În plus, anchetatorii sustin ca au martuira unui sef de banca de stat, potrivit careia Uliukaiev s-ar fi plâns de lipsa de recunoștință al conducerii Rosneft pentru ajutorul în tranzacție.

Andrei Kostin, șeful VTB Bank (banca care a asistat tranzacția de preluare a controlului Bashneft), a refuzat să răspundă la întrebarea dacă despre el este vorba.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:71 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău