Premiera dramaturgului franco-român Matei Vișniec în limba rusă, la Teatrul Cehov

  • 02 Martie 13:30
Premiera dramaturgului franco-român Matei Vișniec în limba rusă, la Teatrul Cehov

Un spectacol dedicat prozatorului și dramaturgului rus Anton Cehov și personajelor sale, la 120 de ani de la moartea clasicului, va fi prezentat la teatrul ce-i poartă numele din Chișinău. În Republica Moldova, spectacolul „Mașinăria Cehov” va fi o premieră absolută a dramaturgiei lui Matei Vișniec în limba rusă. Premiera spectacolului, în regia lui Petru Vutcărău, va avea loc pe 2 și 3 martie, la ora 18.00, transmite IPN.

Reprezentanții teatrul dramatic rus menționează că dramaturgul franco-român Matei Vișniec și regizorul Petru Vutcărău îi provoacă pe spectatori, oferind o piesă în care personajele, de mii de ori „disecate” de critici de teatru și teoreticieni, se pomenesc brusc împreună, pe aceeași scenă, creând un spectacol provocator.

„Întâlnirea eroilor literari ai lui Cehov cu autorul va risipi toate clișeele, va determina alte circumstanțe, va declanșa alte acțiuni și un alt ritm al evenimentelor. Toată lumea va avea ocazia să vadă un spectacol impresionant și original, care, ca orice alt produs marca Petru Vutcărău, va determina publicul să iasă din zona de confort”, menționează trupa teatrului.

Spectacolul „Mașinăria Cehov” va fi primul dintr-o serie de evenimente dedicate celei de-a 90-a aniversări a Teatrului Cehov, care va fi sărbătorită în noiembrie 2024.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău