Premieră: A fost inaugurat sectorul de tip deschis pentru deținutele de la Rusca

  • 16 Aprilie 2016 12:30
Premieră: A fost inaugurat sectorul de tip deschis pentru deținutele de la Rusca

A fost inaugurat sectorul de tip deschis recent construit pe teritoriul instituției de detenție nr.7 – „Rusca”.

Ministrul justiției, Vladimir Cebotari, prezent la eveniment, a calificat acest lucru ca fiind un pas înainte, deoarece condițiile de detenție sunt diferite, iar procesul de resocializare mai ușor, transmite IPN.

„Avem 3 persoane deținute de sexul feminin și suplimentar alte 9 condamnate, dosarele cărora se află în proces de reexaminare, pentru a fi replasate din penitenciarul de tip închis, cu ispășirea pedepsei în cel de tip deschis. Condițiile sunt diferite. Nu vedem gratii. Persoanele au accesul să iasă inclusiv în afara teritoriului”, a spus ministrul citat într-un comunicat de presă al instituției pe care o conduce.

În sectorul de tip deschis se plasează deținutele care nu reprezintă un risc pentru societate și care nu se vor eschiva de la ispășirea pedepsei. „Regimul nu înseamnă doar libertatea de a ieși, dar și antrenarea în diverse activități, pe teritoriul penitenciarului și în afara lui. Aceasta permite o încadrare mai ușoară a lor în societate, obținerea altor venituri”, a declarat Vladimir Cebotari.

În Penitenciarul nr.7 „Rusca” își ispășesc pedeapsa 349 de femei. În timpul apropiat, o parte din ele vor fi separate. Sectorul de tip deschis este destinat detenției femeilor condamnate pentru infracțiuni ușoare. O comisie va evalua numărul celor care urmează a fi transferate la sectorul resocializare, așa cum prevede Legea privind adaptarea socială a persoanelor eliberate din locurile de detenție.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău