Premier Energy nu este de acord cu proiectul PSRM votat în Parlament privind modificarea Codului contravențional

  • 27 Aprilie 2021 11:51
Premier Energy nu este de acord cu proiectul PSRM votat în Parlament privind modificarea Codului contravențional

Premier Energy, care furnizează energie electrică către centrul și sudul R.Moldova, nu este de acord cu modificările operate în codul contravențional, despre care spune că ar complica și întârzia deconectarea instalațiilor electrice.

Potrivit INFOTAG, companie afirmă că această inițiativă legislativă a fost votată fără consultarea operatorilor din sectorul energetic și ignorând avizul negativ al Agenției pentru Reglementare în Energetică (ANRE) și fără consultarea operatorilor din sectorul energetic.

"Modificările operate în Codul Contravențional intră în contradicție cu actele normative de reglementare în domeniul energetic și prevederile Legii cu privire la energia electrică", comunică Premier Energy.

Compania consideră că modificările "vor aduce după sine costuri suplimentare atât pentru furnizori, cât și pentru consumatori, conducând inevitabil la majorarea prețului reglementat de furnizare a energiei electrice".

După cum a comunicat anterior INFOTAG, Parlamentul a adoptat recent un proiect propus de PSRM, care presupune că furnizorii de energie electrică trebuie să anunțe neplătitorul despre deconectarea instalațiilor electrice doar după 10 zile de la data recepționării confirmate. Persoanelor juridice lise va aplica o amendă de până la 5 mii de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de Muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:2,06 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău