Premier Energy face publică formula de calcul a compensației la energia electrică

  • 30 Decembrie 2022 16:51
Premier Energy face publică formula de calcul a compensației la energia electrică

Furnizorul de energie electrică Premier Energy le recomandă cetățenilor să-și calculeze singuri suma compensației la electricitate. Pe site-ul instituției, la secțiunea calculator pentru compensația la energia electrică poate fi calculată suma ajutorului venit din partea statului, introducând numărul locului de consum, perioada, gradul de vulnerabilitate energetică stabilit anterior de Guvern și tariful reglementat, transmite IPN.

Premier Energy atenționează că formula de calcul este valabilă doar pentru consumatorii casnici. Conform deciziei Guvernului din 23 noiembrie 2022, pentru zilele de 1-3 noiembrie 2022 nu se acordă compensații, deoarece prețul reglementat a fost mai mic decât cel compensat.

Compensațiile se acordă pentru perioada 4-30 noiembrie 2022 și se reflectă în facturile din luna decembrie 2022, păstrându-se volumele maxime compensate pentru luna noiembrie 2022:

-1000 kWh – pentru consumatorii care au sursă principală de încălzire energia electrică;
-75 kWh – pentru consumatorii care nu folosesc energia electrică drept sursă principală de încălzire.

Astăzi ANRE a decis că începând cu 1 ianuarie consumatorii asigurați cu energie electrică de Premier Energy vor achita 3,42 lei/kWh. Consumatorii care au încheiate contracte cu FEE Nord vor plăti 3,84 lei/kWh. Noile tarife au fost ajustate în scădere de către ANRE urmare a solicitărilor de la cei doi furnizori de electricitate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău