Prejudiciile vântului puternic: localități fără curent electric și acoperișuri smulse de rafale

  • 13 Martie 2021 09:51
Prejudiciile vântului puternic: localități fără curent electric și acoperișuri smulse de rafale

Vântul puternic înregistrat pe teritoriul Republicii Moldova pe 12 martie a lăsat parțial fără curent electric 28 de localități din 9 raioane, cauzând  prejudicii în cel puțin două localități, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Potrivit datelor colectate din subdiviziunile teritoriale ale IGSU, în localitatea Hârtop, raionul Cimișlia vântul  a smuls de pe acoperișul gimnaziului din sat circa 820 de metri pătrați de țiglă metalică. La fața locului activează Comisia pentru situații excepționale teritoriale pentru estimarea prejudiciului. Tot condițiile meteo nefavorabile au creat prejudicii în localitatea Maximovca, raionul Anenii Noi unde acoperișul stației tehnico-experimentale a Universității Agrare din Moldova a fost deteriorat, întrucât vântul a smuls 519 metri pătrați de țiglă metalică. Prejudiciul material urmează a fi estimat. În ambele cazuri nu au fost raportate persoane traumatizate.

Conform informațiilor oferite de furnizorii de energie electrică, rafalele de vânt au lăsat parțial fără curent electric 28 de localități din 9 raioane. Către orele 17:00 a zilei de 12 martie toți consumatorii au fost reconectați la energie. În localitățile afectate activează Comisiile pentru situații excepționale raionale pentru estimarea pagubelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,74
Cer fragmentat
Umiditate:59 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău