Prejudicii în urma ploilor torențiale de ieri: gospodării inundate și porțiuni de drum distruse

  • 21 Iunie 2020 11:39
Prejudicii în urma ploilor torențiale de ieri: gospodării inundate și porțiuni de drum distruse

În urma ploilor torențiale înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova pe 20 iunie, în mai multe localități din țară au fost înregistrate prejudicii, anunță, într-un comunicat, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Din cauza precipitațiilor abundente, în localitatea Gotești, raionul Cantemir, au fost deteriorate mai multe porțiuni de drum local din petriș, iar apa a nimerit în mai multe beciuri din gospodăriile oamenilor. La fața locului au intervenit salvatorii pentru lucrări de pompare. Ploaia a distrus aproximativ 3km de drum local în localitatea Cobani, raionul Glodeni, iar în localitatea Filipeni, raionul Leova precipitațiile au înnămolit mai multe grădini fiind necesară intervenția echipelor IGSU pentru pomparea apei din patru gospodării.

La Tocuz, raionul Căușeni, ploile au dus la scurgeri intensive a apei în pantă în urma căreia într-un iaz de la periferia localității a fost spălat pământul de lângă canalul de evacuare a apei. În urma intervenției echipelor de salvatori în comun cu autoritățile a fost posibilă prevenirea deteriorării digului de protecție.

La fața locului, în toate regiunile afectate lucrează comisiile pentru situații excepționale locale pentru estimarea prejudiciilor înregistrate.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău