Pregătirea fondului locativ municipal pentru sezonul rece este în plin proces

  • 08 Septembrie 2020 13:17
Pregătirea fondului locativ municipal pentru sezonul rece este în plin proces

Lucrările de pregătire a fondului locativ municipal din capitală pentru sezonul rece este în plin proces. Astfel, în blocuri sunt desfășurate lucrări de întreținere, de profilaxie a rețelelor inginerești și sunt reparate acoperișurile.

Șeful adjunct al Direcției generale locativ-comunale și amenajare, Ghenadie Dubița, a declarat pentru IPN că pregătirea de iarnă este în toi, iar Direcția monitorizează activitatea administratorilor fondului de locuință, care se ocupă de aceste lucrări nemijlocit. În primul rând, este monitorizată pregătirea blocurilor care sunt conectate la sistemul centralizat de încălzire, fiindcă este un sector cu o responsabilitate mai mare.

Potrivit responsabilului, în linii generale, în partea ce ține de pregătirea, spălarea, profilaxia sistemelor, în mare parte, aceste lucrări se finalizează – atât în cazul blocurilor gestionate de asociații și de cooperative, cât și în cazul blocurilor gestionate de întreprinderile municipale. După finalizarea pregătirii sistemelor de încălzire, urmează semnarea pașapoartelor tehnice. În cazul blocurilor gestionate de întreprinderile municipale, acestea au fost semnate în proporție de 30%.

Ghenadie Dubița menționează că lucrările decurg aproximativ în același ritm ca și în anii precedenți, ba chiar situația s-a îmbunătățit, fiindcă nu mai sunt atâtea case problematice, ca anii trecuți.


În ceea ce ține de reparația acoperișurilor, administratorii blocurilor au profitat de vremea fără precipitații și au lucrat activ, astfel încât circa 20 de mii de metri pătrați de acoperiș au fost reparate în blocurile gestionate de întreprinderile municipale. În cazul asociațiilor și a cooperativelor, suprafața este de circa șapte mii de metri pătrați.

Șeful adjunct al DGLCA a precizat că deși situația în acest sens este una bună, o estimare a necesităților reale nu poate fi făcută, pentru că nu toate defectele acoperișurilor sunt vizibile. Aparent, este în regulă, dar când plouă, la iveală ies mai multe neajunsuri.

După pregătirea sistemelor de încălzire, administratorii blocurilor se concentrează pe termoizolare, reparația ușilor la etajele tehnice, subsoluri etc.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Românii de pretutindeni
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău