Precizările Procuraturii Generale referitor la plecarea lui Veaceslav Platon din R.Moldova

  • 19 Iulie 2021 09:58
Precizările Procuraturii Generale referitor la plecarea lui Veaceslav Platon din R.Moldova

Controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, care ar fi plecat duminică în Mare Britanie, potrivit unor surse citate de presa de la Chișinău, nu are interdicție de ieșire din Republica Moldova, după cum informează Procuratura Generală.

Într-un comunicat de presă, instituția precizează că Platon figurează în mai multe cauze penale care se află în proces de investigare, dar că nu s-a impus necesitatea aplicării față de el a vreunei măsuri preventive. Se mai subliniază că Procuratura „nu vede logica” pentru ca Veaceslav Platon să se eschiveze de la desfășurarea normală a procedurilor penale în care figurează, care se desfășoară la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

„În funcție de comportamentul numitului în cadrul procedurilor în curs de desfășurare, Procuratura va reacționa și va propune luarea măsurilor reieșind din cerințele Legii de procedură penală, inclusiv aplicarea măsurilor privative, după caz”, se mai arată în comunicat.

Procuratura respinge, totodată, acuzația deputatului PAS, Sergiu Litvinenco, potrivit căruia Procurorul General ar fi „încuviințat” plecarea lui Veaceslav Platon. Deputatului i se „recomandă să trateze cu atenție și responsabilitate asemenea învinuiri, lipsite de temei”, după cum se arată în comunicatul procuraturii.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,09
Cer senin
Umiditate:92 %
Vint:4,02 m/s
Thu
16
Fri
16
Sat
15
Sun
15
Mon
13
Arhivă Radio Chișinău