Precizările Poliției în legătură cu Grigore Caramalac, cunoscut ca „Bulgarul”

  • 19 Octombrie 2020 11:59
Precizările Poliției în legătură cu Grigore Caramalac, cunoscut ca „Bulgarul”

În legătură cu apariția  în mass-media a informației privind clasarea cauzelor penale și încetarea mandatului de arest emis pe numele lui Grigore Caramalac, cunoscut sub pseudonimul „Bulgarul”, Inspectoratul Național de Investigații (INI) al IGP, precizează că acesta este învinuit în alte două cauze penale, fiind bănuit de șantaj și tentativă de omor, iar pe ambele cauze sunt emise mandate de arest pe termen de 30 de zile.

Acțiunile infracționale ale acestuia au fost documentate în anii 2016-2017 de ofițerii de investigație a Direcției investigații criminalitate organizată a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu procurorii PCCOCS.

Totodată, ținem să menționăm că, decizia procurorului din cadrul PCCOCS, de a fi clasată o cauză penală și încetat mandatul de arest aplicat în privința lui Grigore Caramalac, a fost luată în baza hotărârii din data de 11.08.2020, emisă de către Judecătoria mun. Chișinău, sediul Ciocana, pe cauza penală transmisă anterior autorităților de drept din Rusia. Această cauză penală nu are vre-o legătură procesuală cu cauzele documentate în anii  2016-2017”, se arată în comunicatul Poliției. 

În prezent, Grigore Caramalac, alias ,,Bulgarul”, figurează în continuare în bazele de date ca fiind anunțat în căutare internațională, iar ofițerii din cadrul Direcției investigații criminalitate organizată a Inspectoratului Național de Investigații și cei ai Inspectoratului de Poliție sectorul Centru, întreprind toate măsurile de investigații necesare în vederea reținerii și prezentării acestuia în fața organului de urmărire penală, mai comunică IGP. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău