Precizările ONU referitor la valurile de caniculă din Europa

  • 28 Iunie 2019 16:20
Precizările ONU referitor la valurile de caniculă din Europa

Anul 2019 este pe cale să devină unul dintre cei mai călduroși din toate timpurile, fapt care ar transforma perioada 2015-2019 în cel mai fierbinte interval de cinci ani din istoria înregistrărilor meteorologice, a precizat vineri Organizația Meteorologică Mondială (OMM), potrivit Reuters, citat de Agerpres.

Este prea devreme pentru a pune actualul val de caniculă abătut asupra Europei pe seama încălzirii globale, dar este ''în perfectă concordanță'' cu fenomenele extreme asociate emisiilor de gaze cu efect de seră, a precizat agenția ONU.

"Valurile de căldură vor deveni mai intense, mai epuizante, mai extreme, vor începe mai devreme și se vor termina mai târziu", a declarat purtătoarea de cuvânt a OMM, Clare Nullis, cu ocazia unei conferințe de presă la Geneva.

"Este abia sfârșitul lunii iunie, dar se pare că Terra urmează să se confrunte cu cinci cei mai călduroși ani din istoria înregistrărilor meteo, adică perioada 2015-2019 inclusiv", a mai spus aceasta. În intervalul ianuarie-mai, 2019 s-a clasat ca cel de-al treilea cel mai fierbinte an, a adăugat aceasta.

Negociatorii G20 prezenți în Osaka, Japonia, dezbat modalitatea de formulare a unui comunicat al summitului pe tema combaterii încălzirii globale, Statele Unite încercând să folosească termeni mai blânzi în pofida rezistenței țărilor europene, potrivit unor surse.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău