Precizările Ministerului Sănătății referitor la vaccinarea pentru copiii care vor să fie admiși în grădințe și școli

  • 09 Septembrie 2020 11:30
Precizările Ministerului Sănătății referitor la vaccinarea pentru copiii care vor să fie admiși în grădințe și școli

Copiii care nu au fost vaccinați conform programului național de imunizare, iar părinții acestora refuză neîntemeiat acest lucru, nu vor fi primiți în școli și grădinițe. Excepție vor face doar copiii care au anumite contradicții medicale, anunță Ministerul Sănătății într-un comunicat.

Potrivit comunicatului citat, copiii nevaccinați  nu vor fi admiși în colectivități, însă vor avea totuși acces la procesul educațional în regim online.

Totodată ministerul reamintește că nu se va solicita eliberarea certificatului de contact de către medicul de familie pentru admiterea în instituția de învățământ, în cazul absentării copilului din colectivitatea preșcolară sau școlară mai mult de 3 zile din motive nelegate de boală. Certificatul a fost înlocuit cu o declarație pe propria răspundere, pe care părinții vor trebui să o transmită dirigintelui. 

Rămâne însă obligatorie consultația medicului de familie și eliberarea certificatului de sănătate, în cazul suportării de către copil în perioada absentării a unei infecții respiratorii, sau apariția altor semne de boală.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău