Precizările MAEIE în legătură cu materialul video realizat de Igor Dodon la sediul Ambasadei R.Moldova în Federația Rusă

  • 08 Aprilie 2021 11:39
Precizările MAEIE în legătură cu materialul video realizat de Igor Dodon la sediul Ambasadei R.Moldova în Federația Rusă

Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene avenit cu unele precizări după ce liderul PSRM, Igor Dodon, a realizat un material video la sediul Ambasadei R.Moldova în Federația Rusă în care a vorbit despre rezultatele vizitei la Moscova, precum și despre alte subiecte.  

Astfel, ministerul a emis o circulară prin care a indicat că sediile misiunilor diplomatice și a oficiilor consulare nu pot fi folosite în scopuri politice. Spațiile misiunilor nu pot fi puse la dispoziția (chirie, comodat, sau altfel) politicienilor pentru întâlniri cu alegătorii. Delegațiile oficiale, aflate în misiuni de serviciu peste hotare, vor putea beneficia de asistența misiunilor diplomatice în limitele programului oficial și cu respectarea cadrului normativ în vigoare.

„Spațiile misiunilor diplomatice nu pot fi puse la dispoziția persoanelor terțe pentru înregistrarea sau transmiterea în direct a reportajelor sau a emisiunilor de autor. Interviurile sau alte modalități de comunicare publică cu mass-media națională, sau din statul de reședință și în scop de promovare a imaginii Republicii Moldova, pot fi realizate cu autorizarea șefului misiunii și în coordonare cu Biroul de presă al Ministerului.  În spiritul protejării și promovării intereselor naționale ale Republicii Moldova, precum și al Codului de conduită al funcționarilor publici care impune exercitarea funcției în baza principiilor legalității, imparțialității, independenței, profesionalismului și al loialității, personalul diplomatic se abține de la exprimarea și promovarea opțiunilor politice personale”, se arată în comunicatul MAEIE. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău