Precizările MAEIE în contextul restricțiilor impuse la călătorii de către SUA

  • 12 Martie 2020 18:34
Precizările MAEIE în contextul restricțiilor impuse la călătorii de către SUA

În urma declarației președintelui SUA, Donald Trump, a fost suspendată intrarea pe teritoriul țării a persoanelor care reprezintă un risc de transmitere a COVID – 19. Măsurile de precauție au fost luate în vederea prevenirii suprasolicitării sistemului de sănătate din SUA și răspândirii infecției de Coronavirus. 

Interdicția de călătorie în Statele Unite ale Americii intră în vigoare vineri, 13 martie 2020, ora 23:59 (ora Washington) și vizează persoanele care s-au aflat, în ultimele 14 zile în oricare din cele 26 de state europene din spațiul Schengen: Austria, Belgia, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia și Confederația Elvețiană, precizează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Măsurile nu se aplică persoanelor rezidente legal în SUA (și părinților, soților, tutorilor legali, copiilor acestora), străinilor care călătoresc la invitația Guvernului SUA cu scopul temperării epidemiei și membrilor forțelor armate. Rigorile de intrare pe teritoriul SUA vor rămâne în vigoare până la abrogarea acestora de către Președintele SUA.

MAEIE recomandă cetățenilor moldoveni care intenționează să călătorească în perioada următoare în SUA, să se informeze temeinic la companiile aeriene despre condițiile de zbor și anunțurile autorităților SUA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău