Precizările IGP în legătură cu polițistul moldovean reaținut de securiștii din Transnistria

  • 03 Iulie 2019 09:33
Precizările IGP în legătură cu polițistul moldovean reaținut de securiștii din Transnistria

Inspectoratul General de Poliție a venit cu o reacție la informațiile apărute în mass-media din regiunea transnistreană, conform cărora angajat al Inspectoratului mun. Tighina, membru al Grupului operativ de anchetă unificat, ar fi efectuat măsuri speciale de investigație față de colaboratorii organelor de drept din pretinsa ,,republică moldovenească nistreană”.

Astfel, IGP susține că aceste informații sunt neveridice, denigratoare, distorsionate și au menirea de a discredita imaginea Poliției Naționale a Republicii Moldova.

„Aceasta în contextul faptului că, în ultima perioadă se atestă o creștere a încrederii cetățenilor din regiunea transnistreană a țării în organele de drept constituționale, fapt ce se constată prin sporirea numărului de adresări privind asigurarea drepturilor legitime ale acestora. Totodată, reiterăm că, Inspectoratul General al Poliției precum și efectivul din subordinea acestuia, în activitatea sa acționează în strictă conformitate cu prevederile legale, respectând drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor pe întreg teritoriul țării”, afirmă reprezentanții instituției într-un comunicat. 

Angajații așa-numitului minister al securității de stat din stânga Nistrului (MGB) au reținut, la sfârșitul săptămânii trecute, un polițist moldovean sub pretextul că acesta efectua "măsuri operaționale și de investigație în afara Zonei de Securitate".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău