Precizările BNM: Uzina Metalurgică din Râbnița nu are și nu a avut conturile blocate

  • 10 Septembrie 2019 15:52
Precizările BNM: Uzina Metalurgică din Râbnița nu are și nu a avut conturile blocate

De la 1 iunie și până în prezent, în băncile moldovenești au blocat conturile doar a două persoane juridice din stânga Nistrului.

Potrivit agenției INFOTAG, această informație a fost difuzată marți de Banca Națională a Moldovei (BNM) în baza datelor prezentate de băncile licențiate din RM, potrivit cărora, acest lucru s-a făcut din cauza "activității netransparente, nejustificării provenienței banilor și prezentării unor informații eronate".

"Totodată, în această perioadă a fost înregistrat un singur caz de refuz al cererilor de deschidere a contului, pe motiv că lipseau actele necesare. La fel, un singur cont a fost suspendat temporar la solicitarea Serviciului Fiscal Principal de Stat din cauza datoriilor acumulate. Astfel, este vorba despre patru cazuri din totalul celor 420 de agenți economici din regiunea transnistreană a Republicii Moldova care dețin conturi în băncile licențiate de la Chișinău", menționează BNM.

Potrivit comunicatului, Uzina Metalurgică din Râbnița "nu are și nu a avut conturile blocate și nu a primit vreo avertizare în acest sens, fiind deservită în regim normal".

"Informația este valabilă și în cazul celorlalte întreprinderi din regiunea transnistreană despre care se vehiculează în mass-media", subliniază BNM.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău