Precizările ANSP referitor la cazurile în care persoane vaccinate au decedat din cauza complicațiilor provocate de COVID-19

  • 07 Septembrie 2021 19:18
Precizările ANSP referitor la cazurile în care persoane vaccinate au decedat din cauza complicațiilor provocate de COVID-19

Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) vine cu precizări în contextul interpretării informațiilor privind cazurile în care persoane vaccinate au decedat din cauza complicațiilor provocate de COVID-19.

Până în prezent, ANSP a înregistrat și documentat 6 cazuri de deces în urma complicațiilor infecției COVID-19 în rândul persoanelor care au în istoric cel puțin o doză de vaccin anti-COVID-19. Dintre acestea, 5 persoane aveau doar o singură doză de vaccin (inclusiv 1 cu ciclul complet de vaccinare) și 1 persoană avea ambele doze de vaccin. Dintre aceste persoane, 3 – au fost vaccinate cu vaccinul Astra Zeneca, 1 persoană cu Pfizer, 1 persoană cu Sputnik-V și 1 persoană cu vaccinul Janssen.

ANSP menționează că persoanele au decedat din cauza complicațiilor provocate de infecția cu virusul SARS CoV-2 pe fundalul comorbidităților existente și nu poate fi făcută nicio asociere a decesului cu vaccinul administrat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
29,41
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:3,13 m/s
Sun
25
Mon
26
Tue
29
Wed
28
Thu
23
Arhivă Radio Chișinău