Precizările Ambasadei României în contextul solicitărilor recepționate pe tema dosarelor de redobândire a cetățeniei române

  • 17 Februarie 2020 16:47
Precizările Ambasadei României în contextul solicitărilor recepționate pe tema dosarelor de redobândire a cetățeniei române

Ambasada României la Chișinău a făcut mai multe precizări în contextul solicitărilor recepționate pe tema dosarelor de redobândire a cetățeniei române.

Potrivit unui comunicat al Ambasadei, misiunile diplomatice și Oficiile Consulare ale României doar preiau dosarele de cetățenie, pe care le trimit autorităților române competente spre soluționare, adică la Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC).

„Cetățenii pot obține informații, doar în nume personal, privind stadiul soluționării propriului dosar de redobândire a cetățeniei române, accesând adresa de internet a ANC http://cetatenie.just.ro. Ambasada nu poate oferi informații mass-media sau altor petenți terți legate de alte persoane care au aplicat pentru servicii consulare la misiunile diplomatice ale României în virtutea Regulamentului Uniunii Europene nr. 679/2016 privind protecția datelor cu caracter personal”, precizează reprezentanții Ambasadei României.

Amintim că, președintele Asociației „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi, a anunțat recent că a sesizat Ambasada României în Republica Moldova, Consulatul României, deputații din Parlamentul Republicii Moldova, dar și Autoritatea Națională pentru Cetățenie referitor la informațiile conform cărora soția liderului separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, ar deține cetățenia română.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
2,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:96 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău