Precizări SIS: După un control suplimentar, s-a constat că nu există indici de îmbogățire ilicită și factori de risc în privința judecătorului Dorel Musteață

  • 24 Noiembrie 17:49
Precizări SIS: După un control suplimentar, s-a constat că nu există indici de îmbogățire ilicită și factori de risc în privința judecătorului Dorel Musteață

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) confirmă că, la 28 ianuarie 2020, a remis cu titlu de informare în adresa Procuraturii Generale o scrisoare cu privire la magistrații Dorel Musteață și Nina Cernat.

Totodată, SIS precizează că, după ce a constatat că Procuratura Generală nu a inițiat nicio investigație pe marginea informațiilor furnizate, a realizat un control suplimentar în privința judecătorului Dorel Musteață. 

Astfel, SIS a stabilit „că informația primară prezentată către organele Procuraturii, nu are caracter probatoriu, nefiind constatați indici de îmbogățire ilicită și factori de risc în privința judecătorului vizat, datele respective fiind prezentate Comisiei parlamentare de profil”, după cum se arată într-un comunicat al instituției.

De asemenea, conducerea Serviciului a dispus un control al subdiviziunii specializate în vederea stabilirii cauzei și condițiilor care au dus la apariția divergențelor existente între cele două note remise, precum și circumstanțele în care nota informativă a SIS din 28 ianuarie 2020 a fost diseminată unor terțe persoane.

Totodată Procuratura Generală a anunțat că examinează datele dintr-o notă informativă a Serviciului de Informații și Securitate (SIS), care îi vizează pe magistrații Dorel Musteață și Nina Cernat, prin prisma elementelor infracțiunii de îmbogățire ilicită.

Nota informativă a fost făcută publică de către unul dintre liderii Platformei DA, Alexandru Slusari, și relevă că cei doi judecători ar fi dobândit bunuri mobile și imobile, valoarea cărora depășesc substanțial mijloacele și veniturile declarate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
-0,76
Ceață
Umiditate:93 %
Vint:0 m/s
Mon
8
Tue
3
Wed
3
Thu
6
Fri
7

Curs oficial BNM 28 Noiembrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 19.8861 -0.0000
USD 17.7261 -0.0000
RON 4.0177 -0.0000
UAH 0.6559 -0.0000
RUB 0.2374 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău