Precizări privind prezentarea testului COVID-19 la intrarea în țară

  • 19 Martie 2021 13:55
Precizări privind prezentarea testului COVID-19 la intrarea în țară

Cetățenii care intră în Republica Moldova urmează să prezinte rezultatul negativ al testului PCR COVID-19. În caz contrar, vor completa, în mod obligatoriu, fișa epidemiologică și vor semna declarația pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare de 14 zile, în locurile determinate. Precizările în acest sens au fost făcute de către premierul interimar, Aureliu Ciocoi, după ședința Comisiei Naționale pentru Sănătate Publică, transmite IPN.

Potrivit premierului, testul PCR COVID-19 urmează să fie efectuat cu cel mult 72 ore înaintea îmbarcării. În lipsa testului, persoanele pot întrerupe regimul de autoizolare doar după a zecea zi, dacă efectuează un test PCR COVID-19, iar rezultatul acestuia este negativ.

Sunt câteva categorii de persoane exceptate de respectarea regimului de autoizolare, în cazul în care nu prezintă semne clinice de infecție respiratorie sau stare febrilă. Este vorba despre copiii cu vârsta mai mică sau egală cu cinci ani. Nu vor fi obligați să stea în izolare nici elevii și studenții care urmează să susțină examene, cei care merg la studii în instituții de învățământ pe teritoriul Republicii Moldova sau peste hotare.

Premierul interimar a mai spus că instituțiile cu funcții de control își intensifică verificările pentru a monitoriza supravegherea măsurilor antiepidemice.

Până în prezent, în Republica Moldova au fost înregistrate peste 210 mii cazuri de COVID-19, iar bilanțul deceselor asociate noului coronavirus a ajuns la 4 472.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:1,54 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău