Precizări privind declarațiile Președintelui Ucrainei, Volodymyr Zelenskyy

  • 09 Februarie 2023 16:50
Precizări privind declarațiile Președintelui Ucrainei, Volodymyr Zelenskyy

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, este în legătură permanentă cu lideri de state și guverne din țările europene și cu alți parteneri externi, inclusiv cu Președintele Zelenskyy, cu care are un schimb continuu de opinii și informații privind situația din regiune, se arată în comunicatul emis de Președinție.

„Instituțiile noastre responsabile lucrează pentru asigurarea securității țării și folosesc tot ajutorul informațional al partenerilor pentru a anticipa și preveni orice tentative de subminare a statului nostru”, a transmis Președinția.

Rusia ar avea un plan de a distruge situația politică a Republicii Moldova și să preia controlul asupra țării. Declarația aparține președintelui ucrainean, Volodimir Zelensky și a fost făcută astăzi, 9 februarie, de la tribuna Consiliului European. Despre acest lucru, spune el, a informat-o și pe președinta Maia Sandu, transmite Radio Chișinău.

 „Recent, am vorbit cu președinta Republicii Moldova, cu Maia Sandu, și am informat-o despre ceea ce au reușit să obțină serviciile noastre de spionaj și despre planul Rusiei de a distruge situația politică a Moldovei. Documentul rusesc arată cine, când și cum va distruge democrația Rep. Moldova și va prelua controlul asupra țării. În momentul în care am obținut acest document, am informat despre acest pericol Moldova. Fiecare dintre voi ar fi făcut la fel. Nu știm când Moscova va da ordinul să fie urmărit acest plan împotriva Moldovei. Au încercat să facă asta împotriva Ucrainei și alte țări din Europa”, afirmă , Vlodimir Zelensky .

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,85
Ploaie de intensitate mică
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău