Prăbușirea avionului Malaysia Airlines în estul Ucrainei | Investigatorii ar putea anunța numele unor suspecți

  • 19 Iunie 2019 11:14
Prăbușirea avionului Malaysia Airlines în estul Ucrainei | Investigatorii ar putea anunța numele unor suspecți

Investigatorii în cazul prăbușirii avionului Malaysia Airlines în estul Ucrainei, în 2014, vor prezenta miercuri noi dovezi, relatează BBC, potrivit Digi24.ro.

Echipa de anchetă comună (JIT) a fost constituită în 2014 de către Australia, Belgia, Malaysia, Olanda și Ucraina. Avionul zbura de la Amsterdam la Kuala Lumpur și a fost doborât deasupra Ucrainei. Toate cele 298 de persoane aflate la bord au murit, notează sursa citată.

Investigatorii au dat vina pe separatiștii pro-Rusia, despre care au precizat că au atacat avionul cu o rachetă fabricată în Rusia.

Avionul, un Boeing 777, s-a prăbușit în estul Ucrainei controlat de separatiști pe 17 iulie 2014. Rusia a negat orice implicare și a susținut că racheta a fost lansată de pe teritoriu ucrainean.

Investigatorii olandezi vor organiza o conferință de presă miercuri, după ce vor informa rudele victimelor. Echipa de investigație, care dorește ca suspecții să fie judecați în baza dreptului olandez, a informat anterior că are „o listă lungă” de persoane de interes și a apelat la martori pentru ajutor.

Vineri, procurorii au anunțat că vor prezenta noi dovezi iar presa olandeză a speculat că ar fi vorba de nominalizarea unor suspecți.

Kateryna Zelenko, o purtătoare de cuvânt a Ministerului ucrainean de Externe, a declarat pentru agenția Unian joi: „Mâine, lumea va afla numele primelor patru persoane care sunt suspectate că au fost implicate”.

Zelenko a declarat că procurorii olandezi îi vor pune sub acuzare în Olanda. „Trebuie dovedit că ei sunt vinovați la tribunal”, a adăugat ea.

Site-ul de investigații Bellingcat va publica de asemenea un nou raport privind prăbușirea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău