Prăbușirea avionului A320: nu există dovezi de terorism

  • 24 Martie 2015 17:18
Prăbușirea avionului A320: nu există dovezi de terorism

Guvernul francez nu exclude nicio ipoteză, nici măcar pe cea privind terorismul, în ancheta referitoare la prăbușirea în Alpii francezi a unui avion de tip Airbus A320 al companiei germane Germanwings, cu 150 de oameni la bord, informează EFE.

UPDATE: Avionul de tip Airbus A320 al companiei low-cost Germanwings a intrat într-o coborâre abruptă care a durat 8 minute înainte de a se prăbuși marți în Alpii francezi, au anunțat reprezentanții companiei, într-o conferință de presă, informează Agerpres.


Oficialitățile germane au declarat pentru DPA că nu există dovezi inițiale privind un posibil act terorist.

„Toate pistele vor fi explorate, inclusiv (pista) terorismului, deși această ultimă ipoteză nu este una prioritară”, a declarat - pentru EFE - Pierre-Henry Brandet, purtător de cuvânt al Ministerului de Interne francez. El a explicat că, potrivit primelor indicii, avionul a avut „o traiectorie anormală” înainte de a se prăbuși. Comportamentul în timpul zborului și faptul că avionul a dispărut de pe radar cu puțin înainte de prăbușire au determinat controlul aerian să emită o alertă, a adăugat Brandet.

Potrivit unui comunicat de presă difuzat de ministrul justiției din Franța, Christiane Taubira, de anchetarea accidentului se va ocupa procuratura din Marsilia, căreia „i se vor pune la dispoziție toate mijloacele pentru ca (ancheta) să fie desfășurată în cele mai bune condiții din punct de vedere al timpului și al eficienței”.

Totodată, oficialități germane din domeniul securității au declarat pentru DPA că nu există dovezi inițiale cu privire la o pistă teroristă în prăbușirea avionului Airbus A320. Compania Germanwings a anunțat că nu se cunosc cauzele prăbușirii.

Un avion Airbus de tip A320, aparținând companiei Germanwings, filiala low-cost a Lufthansa, ce asigura legătura între Barcelona (Spania) și Düsseldorf (Germania), s-a prăbușit marți în Alpii francezi, având la bord, potrivit ultimelor informații, 150 de persoane - 144 de pasageri și șase membri ai echipajului, informează Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău