Prăbușire neașteptată a Bitcoin, din cauza unui zvon: a scăzut cu 14% în mai puțin de o oră

  • 19 Aprilie 2021 10:27
Prăbușire neașteptată a Bitcoin, din cauza unui zvon: a scăzut cu 14% în mai puțin de o oră

Prăbușire neașteptată a cotației Bitcoin, după o săptămână de creștere susținută. Moneda virtuală a scăzut cu aproape 14% în mai puțin de o oră, sâmbătă, de la 59.000 de dolari la 51.000 de dolari, dar între timp a recuperat această pierdere, relatează CNN, potrivit Digi24.ro.

Aceleași scăderi temporare au fost înregistrate și de alte criptomonede populare, ca ethereum și Dogecoin.

Este încă o dovadă a volatilității pieței monedelor digitale. Scăderea abruptă din acest weekend pare să fi fost cauzată de un zvon neconfirmat apărut pe Twitter că Trezoreria Statelor Unite plănuiește să combată spălarea banilor prin intermediul criptomonedelor. Trezoreria nu a făcut niciun comentariu pe această temă la solicitarea CNN, notează sursa citată.

Săptămâna trecută, entuziasmul pentru monedele digitale a atins un nou vârf, după ce platforma de tranzacționare Coinbase s-a listat pe bursă la o valoare de 86 de miliarde de dolari, iar Dogecoin, un activ digital care a fost creat ca o glumă în 2013, a crescut cu 500%.

Creșterea monedelor virtuale este promovată de mai multe companii. Tesla a început să accepte plăți bitcoin pentru mașinile sale. Companii de procesare a plăților, inclusiv PayPal, Mastercard și Visa încearcă să eficientizeze plățile cu criptomonede în rețelele lor. De asemenea, banca Goldman Sachs a anunțat că va oferi în curând clienților săi modalități de a investi în bitcoin și alte monede digitale, iar Morgan Stanley a anunțat că le va oferi clienților săi acces la fonduri în bitcoin.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău