PPEM, PLDM și „resetarea AIE III”

  • 28 Octombrie 2015 10:02
PPEM, PLDM și „resetarea AIE III”

Trei deputați neafiliați încă nu au luat o decizie privind susținerea moțiunii de cenzură înaintată de către deputații PSRM și PCRM.

Fostul premier Iurie Leancă a declarat într-o emisiune TV că are toate motivele ca să nu susțină acest Guvern, care a contribuit la destabilizarea situației în țară. El a anunțat că va decide astăzi dacă va susține sau nu moțiunea de cenzură.

Iurie Leancă a afirmat că ar accepta să facă parte din coaliția de guvernare doar după resetarea ei. PPEM nu poate să facă coaliție doar cu PL și PDM, pentru că nu ar avea o majoritate parlamentară. Dar, a lăsat să se înțeleagă că unii deputați liberal-democrați ar putea fi cooptați într-o noua coaliție de guvernare.

”Știu că sunt oameni cumsecade în PLDM. Nu este un secret că duc discuții cu mulți dintre ei privind aderarea la PPEM. Fac și acum un apel către ei. Este nevoie de o resetare serioasă a alianței de guvernare pro-europeană”, a adăugat liderul PPEM.

Întrebat dacă va accepta funcția de premier, Leancă a spus că depinde de ceea ce se va întâmpla joi în Parlament și cum va fi resetată alianța de guvernare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:71 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău