PPDA propune suspendarea penalităților fiscale în circumstanțe provocate de COVID-19

  • 16 Martie 2020 12:37
PPDA propune suspendarea penalităților fiscale în circumstanțe provocate de COVID-19

Deputații din Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Igor Munteanu și Alexandru Slusari, propun suspendarea penalităților fiscale pentru companiile care resimt o povară suplimentară ca efecte negative ale răspândirii epidemiei cu COVID-19. Propunerea se conține într-o inițiativă legislativă de modificare și completare a unor acte legislative în contextul acțiunilor de contracarare a pericolelor legate de circumstanțele epidemiei de coronavirus de tip nou și consecințele sale în Republica Moldova, transmite IPN.

Potrivit autorilor, acest proiect de lege este destinat să sprijine sectorul privat. Este vorba despre amendamente la legislația cu privire la activitatea băncilor, și anume completarea cu prevederi care permit ajutoare de stat băncilor în condițiile unor pandemii, epidemii, cataclisme naturale, alte situații excepționale de mare impact.

În opinia deputaților, acest fapt ar permite BNM să stabilească prin actele sale normative cerințe noi de prudențialitate, provizioane și capital normativ pentru asemenea situații excepționale, astfel încât să poată facilita prin intermediul acțiunilor sale acordarea unor vacanțe la credite bancare și alte facilități agenților economici afectați de circumstanțe neprevăzute în procesul de restituire a creditelor bancare.

Totodată, se propune introducerea în Codul Fiscal a câtorva prevederi noi, care vor ușura situația sectorului privat în cazul unor restanțe la plata impozitelor și altor obligații fiscale, ca urmare a circumstanțelor provocate de situați excepționale, cum este și epidemia COVID-19.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
15,52
Câțiva nori
Umiditate:58 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău