PPDA consideră că Guvernul trebuie să recunoască ”stare excepțională în economie”, în contextul pandemiei de coronavirus

  • 24 Martie 2020 11:18
PPDA consideră că Guvernul trebuie să recunoască ”stare excepțională în economie”, în contextul pandemiei de coronavirus

Platforma Demnitate și Adevăr consideră că Guvernul trebuie să recunoască ”stare excepțională în economie”, în contextul pandemiei de coronavirus. Potrivit PPDA, ar trebui elaborat de urgență un pachet de măsuri, care să prevină o criză în mediul de afaceri, cu falimente și concedieri în masă.

Platforma DA propune re-eșalonarea plăților sau prelungirea termenului de calculare și achitare a TVA, a impozitului pe venit, a contribuțiilor sociale și medicale și altor plăți la stat, fără aplicarea penalităților și majorărilor de întârziere, compensarea plăților salariale pentru angajații disponibilizați în perioada sistării activităților economice, prelungirea termenului de prezentare a dărilor de seamă fiscale, crearea unor fonduri speciale pentru sprijinirea întreprinderilor mici și mijlocii și relaxarea politicii de creditare bancară prin micșorarea dobânzilor.

Guvernul R. Moldova trebuie să solicite în mod responsabil și să obțină ajutoare în condiții de criză din partea partenerilor internaționali, mobilizându-și în acest scop toată capacitatea administrativă și politică, se mai arată într-un comunicat al PPDA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău