Poziție comună a autorităților de la Chișinău în dosarul transnistrean, prezentată diplomaților străini

  • 29 Mai 2017 15:39
Poziție comună a autorităților de la Chișinău în dosarul transnistrean, prezentată diplomaților străini

Președintele Igor Dodon, șeful Legislativului Andrian Candu și premierul Pavel Filip au avut luni, 29 mai, o întrevedere cu conducătorii misiunilor diplomatice ale statelor și organismelor implicate în procesul de negocieri în formatul „5+2” privind reglementarea transnistreană.

În cadrul întâlnirii la care au participat ambasadorii Federației Ruse și Ucrainei, șeful Misiunii OSCE, ambasadorul SUA și șeful Delegației Uniunii Europene, a fost efectuat un schimb larg de opinii pe marginea procesului de negocieri și promovării măsurilor de întărire a încrederii în contextul pregătirilor pentru organizarea unei noi întâlniri în formatul „5+2”.

Potrivit unui comunicat al președinției, diplomaților străini le-a fost prezentată o viziune comună asupra acțiunilor care urmează să fie întreprinse în perspectiva apropiată pentru asigurarea unei dinamici pozitive a acestui proces. A fost reiterată voința consolidată a autorităților RM în privința identificării unor soluții de compromis pe cele mai stringente problemele de pe agenda negocierilor formulate în protocolul întâlnirii de la Berlin și în cadrul dialogului dintre Chișinău și Tiraspol.

La rândul lor, șefii misiunilor diplomatice au salutat eforturile conducerii Republicii Moldova în vederea impulsionării procesului reglementării transnistrene și au reiterat disponibilitatea de a contribui, în calitate de mediatori și observatori, la atingerea unor rezultate concrete în acest sens de natură să îmbunătățească viața oamenilor  simpli și să apropie cele două maluri ale Nistrului, se mai arată în comunicat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,74
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău