Poziția PPEM: Ceea ce ne unește cu PAS și Platforma DA este vectorul european

  • 30 Noiembrie 2017 15:12
Poziția PPEM: Ceea ce ne unește cu PAS și Platforma DA este vectorul european

Partidul Popular European din Moldova se poziționează clar în favoarea parcursului european al Republicii Moldova, iar în campania electorală are un singur front de luptă - împotriva celor care se opun acestui vector de dezvoltare.

Declarația aparține președintelui Grupului Parlamentar Popular European, Valeriu Ghilețchi, și a fost făcută în cadrul unei dezbateri organizate de Agenția de presă IPN. Potrivit deputatului, celelalte formațiuni politice pro-europene vor fi tratate în calitate de concurenți electorali, în condițiile în care aceștia nu se vor ataca reciproc.

„Ceea ce ne unește cu PAS și Platforma DA este vectorul european. Pentru PPEM, singurii oponenți politici sunt cei care se opun acestei direcții de dezvoltare. Îi avem pe cei din PSRM care sunt împotriva integrării Republicii Moldova în UE.

Spre deosebire de noi, PAS și Platforma DA consideră oponenți politici atât partidele pro-europene din Parlament, lovesc în noi, cât și în socialiști. Ei luptă pe două fronturi și nu știu cât de înțeleaptă este această strategie, dacă vrei ca țara ta să meargă în direcție europeană”, a subliniat Valeriu Ghilețchi.

Parlamentarul a atras atenție și asupra necesității dialogului politic, atât pre-electoral, cât și post-electoral, atunci când formațiunile pro-europene vor trebui să formeze o majoritate parlamentară. În acest sens, PPEM face apel la rațiune și le sugerează partidelor pro-europene să nu fie radicale în abordările lor politice.

„Alegerile din 2018 vor reprezenta voința cetățenilor Republicii Moldova și, dacă majoritatea acestei voințe va fi să menținem vectorul pro-european, partidele ajunse în Parlament vor trebui să colaboreze și să se conformeze acestei voințe, formând o guvernare pro-europeană. Este vorba despre responsabilitate și maturitate politică”, a punctat Valeriu Ghilețchi.

În concluzie, reprezentantul PPEM a reiterat că formațiunea se va implica în campania electorală din 2018, respectând reguli oneste și transparente. Mai mult, președintele Grupului PPE mizează pe mai multă înțelegere între partidele pro-europene, contribuind, astfel, la ireversibilitatea integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

Amintim că Partidul Popular European din Moldova a fost creat în 2015 după plecarea ex-premierului Iurie Leancă din PLDM. Ulterior, în aprilie 2017, în Parlament a fost creat Grupul PPE, care este condus de Valeriu Ghilețchi. La acest grup au aderat 10 deputați, care fac parte din majoritatea parlamentră.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău