Povestea neștiută a lui George Floyd, bărbatul ucis de un polițist în SUA

  • 05 Iunie 2020 16:25
Povestea neștiută a lui George Floyd, bărbatul ucis de un polițist în SUA

Modul în care George Floyd a murit a făcut înconjurul lumii, însă puțini știu povestea de viață a bărbatului de culoare în vârstă de 46 de ani ucis de un ofițer de poliție în Statele Unite ale Americii, scrie digisport.ro.

Floyd a fost aproape de a urma o carieră în sport, însă în loc să se bucure de succes, a ajuns la închisoare, potrivit sursei citate.

George Floyd, fost jucător de fotbal american și de baschet

Cel supranumit "Big Floyd" datorită faptului că măsura 2.01 metri s-a născut în Carolina de Nord, însă a crescut în Houston, Texas.

Americanul a evoluat pentru echipa de fotbal american a Colegiului Jack Yates și chiar a ajuns în finala statului Texas în 1992. Din nefericire, Floyd și colegii săi au pierdut în ultimul act, cu Temple, scor 20-38.

Floyd și-a încercat norocul și la baschet și a jucat pentru South Florida State College timp de doi ani, între 1993 și 1995: "Nu am avut vreodată probleme cu el, era un sportiv chiar bun, cu o medie de 12, chiar 14 puncte pe meci", a explicat George Walker, fostul antrenor al bărbatului.

George Floyd, condamnat la 5 ani de închisoare pentru jaf armat
Americanul a avut de mai multe ori probleme cu legea. Floyd a fost reținut în mai multe rânduri pentru furt și posesie de droguri, însă a ajuns la închisoare în 2007, în urma unui jaf armat.

După o sentință de 5 ani, George Floyd a ieșit din închisoare, s-a implicat într-un program de reabilitare și a încercat să îi ajute pe tineri să nu calce pe urmele sale.

Modul în care George Floyd a murit a produs un scandal imens în Statele Unite ale Americii, unde au avut loc mai multe proteste violente, care s-au lăsat cu mari pagube materiale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Probleme la zi
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău