Povestea extraordinară a bărbatului care a cumpărat banca ce îi refuzase un împrumut în urmă cu 20 de ani

  • 12 Octombrie 08:35
Povestea extraordinară a bărbatului care a cumpărat banca ce îi refuzase un împrumut în urmă cu 20 de ani

Răzbunarea e dulce, dacă ar fi să ne luăm după povestea mai puțin obișnuită a lui Adam Deering, un antreprenor britanic de 39 de ani care, devenit milionar, a cumpărat banca ce îi refuzase un credit în urmă cu 20 de ani.

Unii ar spune că este aroganță, alții că e o revanșă binemeritată. Adam Deering a povestit într-o postare pe Instagram - care s-a viralizat rapid - cum a cumpărat banca ce în urmă cu aproape 20 de ani a fost pe punctul de a-i ruina viitorul. Milionarul a vrut să transmită un mesaj de speranță tuturor celor care astăzi se găsesc într-o situație disperată așa cum a fost și el în urmă cu aproape 20 de ani. 

„M-am rugat, n-aveam niciun ban”

Totul a început acum 18 ani. Adam Deering nu avea atunci decât 21 de ani, dar era plin de idei. Tânărul, care mai mult ca orice dorea să lucreze pe cont propriu, s-a ambiționat să-și deschidă propria afacere.  Fără bani, n-a avut altă soluție decât să apeleze la o bancă din orașul său natal, Urmston, din Anglia, pentru a cere un împrumut de 10.000 de lire sterline.

„Am făcut un plan al afacerii, apoi am stablit o întâlnire cu directoarea băncii pentru a-i vorbi despre proiectul meu, despre deschiderea unui cont și obținerea unui împrumut. Înainte de a merge la bancă, m-am rugat, pentru că nu aveam nicio lețcaie și nicio idee despre cum aș putea să-mi realizez visul în lipsa banilor”, a povestit bărbatul. 

Cu inima cât un purice, tânărul a așteptat, cu nerăbdare, răspunsul directoarei, care a parcurs rapid proiectul lui Adam. Apoi, vestea a căzut ca un trăsnet: banca nu îi va finanța afacerea. 

„N-aveam un plan B”

„Ești prea tânăr și nu ai experiență în afaceri. Nu putem face nimic în acest stadiu”, i-a spus, pe un ton condescendent, directoarea. Un duș rece „umilitor” pentru tânărul care investise aproape tot ce avea în această afacere. „M-a durut sufletul, eram terminat și nu aveam un plan B”, povestește Adam Deering. 

Pentru a-și îndeplini visul și pentru a-și pune la punct afacerea, tânărul își dăduse deja demisia din slujba pe care o avea și se împrumutase pentru a-și finanța linia telefonică, de care avea nevoie pentru a-i putea contacta pe potențialii clienți. 

Dărâmat psihic și obligat să-și plătească rapid chiria, Adam Deering a fost nevoit să petreacă patru luni stând pe jos, într-o clădire dărăpănată, fără a putea cumpăra un birou sau un scaun.

„Fie renunțați, fie dați totul!”

20 de ani mai târziu, Adam Deering se poate mândri că nu mai trebuie să-și continue afacerile stând pe jos, într-un apartament pentru care abia își permite chiria.

Între timp, tânărul a devenit milionar, după ce în 2014 și-a vândut societatea de gestionare a datoriilor pe care o avea cu peste șase milioane de euro. 

Suma i-a permis să devină dezvoltator imobiliar și să construiască nu mai puțin de 130 de case și apartamente la periferia orașului Manchester. Dar și să cumpere sediul băncii care îi refuzase faimosul credit în urmă cu 18 ani. „În viață, fie renunțați, fie dați totul! Alegerea vă aparține”, conchide omul de afaceri.

Nu ne spune, însă, ce s-a întâmplat și cu fosta directoare de la bancă. 

 

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
4
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:1,5 m/s
Mon
1
Tue
0
Wed
2
Thu
2
Fri
5

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău