Povestea celei mai bogate jucătoare din circuitul WTA

  • 08 Ianuarie 2022 15:07
Povestea celei mai bogate jucătoare din circuitul WTA

Jucătoarea de tenis americană Jessica Pegula (27 de ani) ar putea trăi liniștită câteva vieți de acum încolo, fără a munci o zi. În schimb, joacă tenis la cel mai înalt nivel și este în primele 25 de jucătoare ale lumii la simplu, transmite DIGIsport.ro.

Potrivit sursei citate, A obținut din premii, până în momentul de față, aproape trei milioane de dolari. Cu toate acestea, este mult mai bogată decât Roger Federer, Serena Williams, Maria Sharapova sau Simona Halep la un loc.

Jessica Pegula, cea mai bogată jucătoare de tenis din lume!

Cum este posibil? Este moștenitoarea unui imperiu de 3,6 miliarde de dolari. Jessica Pegula este fiica unui om de afaceri american, Teddy Pegula, cel care s-a îmbogățit peste Ocean din exploatarea gazelor naturale. De asemenea, jucătoarea are și origini coreene, din partea mamei sale. .

Teddy Pegula deține echipa de fotbal american Buffalo Bills, una dintre cele mai valoroase din Statele Unite ale Americii. În 2014, când a cumpărat echipa, Teddy Pegula i-a învins la licitație, printre alții, pe Donald Trump și Bon Jovi, anunță The Sun.

Jessica Pegula se relaxează des pe yachtul deținut de tatăl său, care a costat ”doar” 16 milioane de dolari.

 

Jessica Pegula, jucătoare de TOP 25 mondial

Ajunsă la 27 de ani, Jessica Pegula s-a gândit de multe ori la retragere din cauza problemelor fizice, nu datorită confortului financiar. Are mai multe dureri la șold și la genunchi, dar nu vrea să abandoneze tenisul.

Este determinată să-și creeze o identitate proprie, iar lumea să nu o mai considere doar ”fiica lui Teddy Pegula”. Jucătoarea a început săptămâna actuală pe locul 18, care este cea mai bună clasare din carieră, însă va pica câteva locuri pentru săptămâna următoare și va ieși din TOP 20.

Jessica Pegula se află pe tabloul principal de la Australian Open 2022, care va începe pe 17 ianuarie. Americanca va încerca să dea marea lovitură - cucerirea primului turneu de Grand Slem din carieră.

Cea mai bună performanță din istoria Jessicăi este un sfert de finală la Roland Garros, în 2020. Are trei final WTA jucate: una câștigată la Washington Open (SUA, 2019) și două pierdute, la Quebec (Canada, 2018) și Auckland Open (Noua Zeelandă, 2020).

A înregistrat victorii, de-a lungul timpului, la Garbine Muguruza, Carole Wozniacki, Karolina Pliskova, Naomi Osaka și Viktoria Azarenka. În acest an, Jessica Pegula a disputat un singur meci oficial, pierdut în fața româncei Irina-Camelia Begu, în două seturi.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău