Posturile TV părtinitoare au scăpat de sancțiunile CCA

  • 28 Noiembrie 2014 15:36
Posturile TV părtinitoare au scăpat de sancțiunile CCA

Consiliul Coordonator al Audiovizualului nu a reușit astăzi să adopte sancțiuni pentru câteva posturi de televiziune care au favorizat unii concurenți electorali sau nu au respectat echilibrul de surse, din cauză că nu au existat suficiente voturi.

Un raport al CCA pentru perioada de monitorizare 16-22 noiembrie arată că 5 posturi de televiziune au înregistrat grave abateri de la prevederile legale în reflectarea campaniei electorale.

Astfel, Publika TV, Canal 2 și Canal 3 au favorizat accentuat Partidul Democrat, Jurnal TV a reflectat preponderent în context negativ activitatea aceleiași formațiuni politice, iar Accent TV a favorizat Partidul ”Patria”, potrivit raportului CCA.

”Încă o dată constatăm că pluralism intern în cadrul fiecărui post de televiziune nu avem, cu excepția câtorva posturi de televiziune. Se constată că, practic, fiecare concurent electoral a avut acces la anumite posturi de televiziune, ceea ce nu este corect. Corect este ca în cadrul fiecărui buletin de știri și în cadrul fiecărui post de televiziune să avem pluralism media, pluralismul politic promovat. Cu regret, nu avem”, a declarat membrul Consiliului Coordonator al Audiovizualului, Marian Pocaznoi. 

Cu toate acestea, cele cinci televiziuni vor rămâne nesancționate, deoarece niciuna dintre cele două propuneri înaintate, cea de suspendare a publicității pe o perioadă de 72 de ore și cea de amendă maximă, nu a întrunit numărul necesar de voturi. 

Reprezentanții celor cinci posturi TV nu au dorit să comenteze încălcările constatate în cadrul raportului de monitorizare.

Concluziile raportului CCA coincid în mare măsură cu cele prezentate ieri de către ONG-urile de media care monitorizează campania electorală.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Mon
9
Tue
10
Wed
11
Thu
11
Fri
13
Arhivă Radio Chișinău