Posturile TV ale căror licențe de emisie au fost suspendate în timpul stării de urgență nu își vor mai relua activitatea. Daniel Vodă: „Vor fi acțiuni ferme în direcția diminuării informației toxice”

  • 10 Ianuarie 16:10
Posturile TV ale căror licențe de emisie au fost suspendate în timpul stării de urgență nu își vor mai relua activitatea. Daniel Vodă: „Vor fi acțiuni ferme în direcția diminuării informației toxice”

Cele 12 posturi TV ale căror licențe de emisie au fost suspendate în timpul stării de urgență nu își vor mai relua activitatea. Anunțul a fost făcut astăzi, 10 ianuarie, de purtătorul de cuvânt al Guvernului Daniel Vodă, în cadrul unei conferințe de presă, referindu-se la o recentă decizie a Consiliului pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță națională, transmite Radio Chișinău.

Acesta a declarat că, „în cazul posturilor TV cu licența suspendată a fost o decizie a Comitetului pentru Investiții Strategice care a solicitat ca aceste licențe să rămână suspendate până la clarificarea cine sunt proprietarii efectivi ai acestor posturi”.

Totodată, Daniel Vodă a precizat că vor fi acțiuni ferme în direcția diminuării informației toxice și a informației care propagă falsuri:     

„Autoritățile statului se conduc de prioritatea ca informațiile prezentate să fie obiective și corecte, iar posturile care dezinformează, sau care au scopul de a manipula și de a promova o agendă inclusiv externă, vorbesc aici despre influențe inclusiv din exterior care atentează la securitatea națională, promovează propaganda și dezinformează, să nu aibă posibilitatea să poluează mințile cetățenilor noștri. La fel cum ne îngrijim de sănătatea noastră când suntem în sezonul gripei și a răcelilor, la fel cum ne îngrijim de sănătatea noastră în timpul unei epidemii, așa trebuie să ne îngrijim și de sănătatea noastră mintală atunci când vorbim despre informația pe care o consumăm”, a declarat Daniel Vodă.

Amintim că, la 16 decembrie 2022, printr-o decizie a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) a fost suspendată activitatea a șase posturi: TV6, Orhei TV,  RTR Moldova, Primul în Moldova, Accent TV și NTV Moldova. Un an mai târziu, la 30 octombrie 2023, CSE a dispus suspendarea licenței de emisie pentru ale șase televiziuni: Orizont TV, ITV, Prime TV, Publika TV, Canal 2 și Canal 3.

La 27 decembrie 2023, prin decizia Consiliului pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță națională, Consiliul Audiovizualului a fost notificat cu privire la necesitatea ajustării procedurii interne de licențiere în conformitate cu noile reglementări. Astfel, va fi nevoie să fie solicitată aprobarea prealabilă a Consiliului pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță națională în cadrul procedurii de acordare a licențelor de activitate în domeniile de importanță pentru securitatea statului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău