Posturile ilegale de „grăniceri” instalate de regimul separatist de la Tiraspol continuă să blocheze libera circulație în Zona de Securitate

  • 19 Iulie 2019 14:01
Posturile ilegale de „grăniceri” instalate de regimul separatist de la Tiraspol continuă să blocheze libera circulație în Zona de Securitate

Posturile de grăniceri, instalate ilegal de către administrația de la Tiraspol continuă să blocheze libera circulație în Zona de Securitate, atenționează Biroul Politici de Reintegrare de la Chișinău.

Astfel, delegația Republicii Moldova în cadrul Comisiei Unificate de Control a propus în cadrul ședinței de ieri să fie examinată situația tensionată, creată în urma instalării unor posturi suplimentare „grănicerești” în Zona de Securitate, dar inițiativa a fost blocată de către delegația transnistreană, se menționează într-un comunicat.

O propunere în acest sens a fost făcută, în mod repetat, și de către delegația Federația Ruse, fiind susținută de cele ale Republicii Moldova, Misiunii OSCE și Ucrainei, dar respinsă de către reprezentanții regiunii transnistrene. Delegația moldovenească atenționează, în acest sens, că persistă riscul de escaladare a situației din motivul refuzului, deja pe parcursul a circa 3 luni, de a examina problema.

Reprezentații Chișinăului mai reclamă abuzuri sistematice comise de trupele de grăniceri transnistreni în raport cu cetățenii Republicii Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău