Postul vamal de tip debarcader "Cosăuți" și-a sistat temporar activitatea

  • 30 Iunie 2018 13:51
Postul vamal de tip debarcader

Postul vamal de tip debarcader Cosăuți și-a sistat temporar activitatea din cauza creșterii nivelului de apă în râul Nistru. Călătorii pot opta pentru punctul de trecere debarcader Soroca sau punctul de trecere auto Otaci, aflate la o distanță de până la 50 de kilometri, transmite IPN.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat informează că, în legătură cu trecerea viiturii pluviale și mărirea deversării apei din lacul de acumulare Dnestrovsk până la o mie de metri cubi pe secundă, în râul Nistru pe teritoriul Republicii Moldova, până pe 9 iulie, se prognozează creșterea nivelului apei cu peste un metru. Se prevede izolat ieșirea apei în luncă, în cursul inferior al râului.

Și în cursul superior al râului Prut, Ucraina, se formează viitură pluvială. Până pe 2 iulie, se prognozează creșterea nivelului apei în râu cu până la un metru. Este posibilă izolat ieșirea apei în lunca râului Prut, în raioanele Briceni și Edineț.

Vicedirectorul Agenției Apele Moldovei, Radu Stratuța, a declarat, acum câteva luni, pentru IPN că digurile din țară fac față unui debit de deversare de până la 1000 m3/s. Dacă debitul este mai mare, în funcție dacă sunt precipitații pe teritoriul Republicii Moldova, s-ar putea pe unele porțiuni să aibă loc inundații, dar fără să afecteze localitățile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău