Postul vamal „Costești”, redeschis pentru transportatorii de mărfuri

  • 21 Februarie 2018 13:14
Postul vamal „Costești”, redeschis pentru transportatorii de mărfuri Sursa foto: publika.md

Se reia ieșirea din Republica Moldova prin postul vamal de frontieră „Costești” a autocamioanelor fără mărfuri (cu excepția autocisternelor și remorcilor de tip termos), precum și a mărfurilor și mijloacelor de transport ale titularilor statutului de Agent Economic Autorizat (AEO), transmite IPN.

Traversarea frontierei prin acest post vamal (ieșire) a autocamioanelor cu mărfuri destinate exporturilor a fost sistată în 10 mai 2010, fiind motivată, la acea perioadă, prin infrastructura deficitară și insuficiența echipamentelor tehnice de control.

Serviciul Vamal menționează că reluarea traficului, pentru anumite categorii de transportatori, este posibilă după investițiile în infrastructură operate cu suportul Guvernului SUA, dar și diversificării instrumentelor antifraudă precum analiza riscurilor, informațiile operative sau controlul chinologic. În noiembrie 2017, măsură a fost aplicată și în postul vamal „Cahul”.

Agenții economici și transportatorii de mărfuri sunt îndemnați să opteze și pentru aceste posturi vamale, astfel încât să fie evitată suprasolicitarea celorlalte.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău