Postul de televiziune RTR a primit refuz de a deschide un birou la Iași

  • 11 Octombrie 2017 02:56
Postul de televiziune RTR a primit refuz de a deschide un birou la Iași

CNA a respins, marți, o cerere a companiei Telecontent Production din Iași pentru postul ieșean RTR, după ce, în august, amânase o decizie în acest sens, după cum au spus pentru HotNews.ro reprezentanți ai forului audiovizual din România.

Acum două luni, Forbes scria că această companie era deținută de TV Content SRL din Chișinău, ce transmite programele televiziunii de stat rusești Rossiya 1. Situația RTR a ridicat suspiciuni legate de o posibilă tentativă de intrare a propagandei rusești în audiovizualul românesc, via Iași, notează Hotnews.ro.

Potrivit reprezentanților contactați de HotNews.ro, niciun membru CNA nu a fost de acord cu acordarea licenței solicitate de Telecontent Production SRL pentru postul RTR Iași.

Pentru licență RTR, Telecontent s-a prezentat, inițial, în față CNA în luna august, dar forul a amânat o decizie în acest sens. Atunci, Forbes scria că firmă ieșeană care susține proiectul RTR e deținută de TV Content SRL din Chișinău. Această este deținută, la rândul sau, de Evghenii Sergheev și Victor Stetco (50% fiecare) și operează, în Republică Moldova, postul RTR Moldova, ce retransmite programele televiziunii de stat rusești Rossiya 1.

Conform documentelor depuse la CNA și declarațiilor făcute de reprezentanții săi în față acestei instituții, RTR ar fi urmat să fie o televiziune generalista, cu filme și seriale românești și buletine de știri și cu o orientare spre publicul feminin, după cum notă Forbes în august. La insistențele membrilor CNA, o reprezentantă a Telecontent a spus, la ședința de atunci, că filmele ce urmau să fie difuzate erau realizate de producători ucraineni și ruși și că erau vizate formate din Republică Moldova, iar intenția era că postul să fie "apolitic".

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:0,51 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău