Postul BBC, investigat de guvernul britanic după ce o jurnalistă s-a plâns în legătură cu inegalitățile salariale

  • 09 Ianuarie 2018 15:58
Postul BBC, investigat de guvernul britanic după ce o jurnalistă s-a plâns în legătură cu inegalitățile salariale

Comisia guvernului britanic de supraveghere a egalității va cere postului BBC să ofere informații în legătură cu politica de salarizare a serviciului public de radio și televiziune, după ce jurnalista Carrie Gracie a demisionat din postul de redactor-șef al redacției China, susținând că doi bărbați care fac aceeași muncă sunt plătiți cu cel puțin 50% mai mult decât ea, relatează marți dpa.

Comisia pentru Egalitate și Drepturile Omului a declarat că a luat act de faptul că Carrie Gracie s-a plâns în legătură cu "discriminări salariale ilegale la BBC".

"Vom cere în scris BBC să ne ofere informații despre politica lor de salarizare și faptele în acest caz individual", a spus comisia.

"Vom analiza dacă este necesară o acțiune suplimentară pe baza acestei informații", adaugă comisia.

Gracie a postat o scrisoare deschisa pe site-ul ei, condamnând "o cultură salarială secretoasă și ilegală la BBC".

Ea a cerut grupului media britanic "să recunoască problema, să își ceară scuze și să instaleze o structură salarială egală, echitabilă și transparentă".

Peste 20 de femei care lucrează pentru BBC ca jurnaliste și prezentatoare și-au exprimat deja sprijinul pe social media (hashtag-ul #IStandWithCarrie).

În iulie, BBC a publicat pentru prima dată raportul anual al salariilor directorilor și prezentatorilor săi de top.

Doar o treime dintre ei erau femei și unele prezentatoare păreau să fie plătite mult mai puțin decât omologii lor de sex masculin.

Tony Hall, directorul general al BBC, a recunoscut că sunt "multe de făcut" cu privire la gen și diversitate, dar a spus că unele dintre cele mai mari salarii reflectă nevoia de a satisface cererile telespectatorilor de a vedea "cele mai bune staruri la BBC".

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău