PostBrexit | Relațiile cu UE au fost problematice în ultimele șase săptămâni, afirmă David Frost

  • 09 Februarie 2021 20:15
PostBrexit | Relațiile cu UE au fost problematice în ultimele șase săptămâni, afirmă David Frost

Relațiile Londrei cu Uniunea Europeană (UE) au fost problematice după ce Regatul Unit a ieșit de pe orbita blocului comunitar, cu dezacorduri legate de vaccinurile anti-COVID-19 și o amenințare de a ocoli măsurile de salvgardare în Irlanda de Nord, a afirmat marți David Frost, fost negociator britanic pentru Brexit, informează Reuters, potrivit Agerpres.

''Ca să fiu cinstit, relația a fost mai zdruncinată în ultimele șase săptămâni, cred că a fost problematică și sper că vom trece peste asta'', a declarat Frost în fața unei comisii a Camerei Lorzilor a parlamentului britanic.

El a adăugat că este probabil ca Uniunea Europeană să solicite prelungirea perioadei necesare pentru ratificarea acordului cu Londra privind relațiile comerciale post-Brexit.

''Am auzit la nivel informal astăzi că probabil vom primi o cerere oficială de a prelungi perioada de două luni care este prevăzută în tratat pentru ratificare de partea UE'', a spus David Frost. ''Așteptăm să vedem în ce constă acea solicitare și cu cât doresc ei (UE, n.red.) să extindă procesul. Evident, acest lucru este puțin dezamăgitor dat fiind că am discutat asta cu numai o lună în urmă'', a adăugat el.

Pe de altă parte, Frost a anunțat că în prezent au loc discuții asupra unui potențial memorandum de înțelegere cu Uniunea Europeană cu privire la serviciile financiare. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău