Post-Brexit: Farmaciile din Marea Britanie se confruntă cu perturbări în livrările de medicamente

  • 04 Octombrie 2021 17:56
Post-Brexit: Farmaciile din Marea Britanie se confruntă cu perturbări în livrările de medicamente

Farmaciile din Marea Britanie au transmis luni că se confruntă cu întârzieri în livrările de medicamente în unele zone și au făcut apel la guvern să asigure un plan de urgență rapid pentru a preveni viitoare probleme în furnizarea de medicamente.

„Farmaciștii și echipele lor depun mari eforturi pentru a garanta că pacienții au acces la medicamentele lor pe perioada crizei actuale”, a declarat pentru Reuters Leyla Hannbeck, CEO al Asociației Farmaciilor Independente Multiple (AIMp), scrie Agerpres.

„În timp ce situația privind criza de carburant a început să se îmbunătățească, suntem conștienți că unele zone geografice continuă să fie afectate de întârzieri în livrările de medicamente”, a spus Hannbeck.

Ea a declarat că actuala criză are un impact considerabil asupra volumului de muncă și a stresului farmaciștilor.

„Urmărim îndeaproape situația legată de șoferii de camion și de criza combustibilului (...) și cerem guvernului să asigure planuri de urgență solide și o strategie pentru a garanta că furnizările de medicamente nu sunt afectate și că putem să avem în continuare grijă de pacienții noștri”, a declarat Hannbeck.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:0,51 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău