Poșta Moldovei va fi reorganizată pentru a fi mai eficientă, susține administratorul interimar al instituției, Roman Cojuhari

  • 24 August 2022 17:26
Poșta Moldovei va fi reorganizată pentru a fi mai eficientă, susține administratorul interimar al instituției, Roman Cojuhari

Întreprinderea de stat Poșta Moldovei va fi modernizată în conformitate cu cinci obiective strategice primordiale - construirea unui hub de sortare, renovarea parcului auto, dezvoltarea relațiilor informaționale, servicii poștale mobile, precum și implementarea monedei electronice, a declarat astăzi într-o conferință de presă administratorul interimar al instituției, Roman Cojuhari.

„Această reorganizare va aduce doar beneficii care prevăd lărgirea spectrului de servicii și atragerea de investiții”, a spus Cojuhari. Oficialul a pus capăt speculațiilor apărute în spațiul public referitor la procesul de reorganizare și a explicat că „statul rămâne a fi acționarul principal, iar societatea pe acțiuni va fi nepasibilă de privatizare”, transmite MOLDPRES.

„În prezent Poșta Moldovei are 24 de sucursale, cu directori, administratori, contabili-șefi etc. care doar încarcă costurile administrative ale întreprinderii și nu contribuie la creșterea calității serviciilor. Avem convingerea că banii trebuie cheltuiți eficient, în primul rând fiind investiți în modernizare. Analiza noastră arată că 11 sucursale care vor rămâne în urma reformei este mai mult decât suficient pentru asigurarea activității administrative. Referitor la cele 1200 de oficii poștale, vreau să accentuez că activitatea acestora nu va fi influențată sub nici o formă”, a punctat șeful ÎS Poșta Moldovei.

Reorganizarea implică și optimizarea numărului de angajați, care însă va constitui o pondere mică, or, din cei cinci mii de salariați cota personalului optimizat va constitui până la trei procente. „Garantez că va fi asigurat un proces transparent și corect, care se va efectua în totalitate conform normelor legale”, a rezumat Roman Cojuhari.

La 16 august, Agenția Proprietății Publice (APP) a anunțat că Întreprinderea de stat Poșta Moldovei intră într-o etapă de modernizare. Un proiect de hotărâre de Guvern, elaborat de APP și supus consultărilor publice, prevede reorganizarea Poștei Moldovei în societate pe acțiuni.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău